Наш край

Традициите не остаряват

Фев 17, 2012 Автор в рубрике Образование и культура.

Във Всеукраинският център на българската култура на 14 февруари също се състоя празнично мероприятие. Въпреки това, че в града няма възможност да се спазят всичките традиционни за този ден обреди, това не попречи на местните българи да се повеселят истински. Директорът на ВЦБК Димитър Терзи и неговите гости успяха макар и стилизовано да зарежат лозето, да изберат царя на виното и да се почерпят с руйно вино.
На празника присъстваха Генералният консул на РБългария в гр. Одеса г-н Стоян Горчивкин, председателят на Одеското българско дружество г-н Петър Пинти, ученици от неделното училище, преподаватели и студенти от българската катедра към ОНУ «И.И.Мечников» и много други гости.
Концертната програма зарадва всеки гост, защото разнообразието й успя да изненада всички – френски и молдовски песни, гръцки танци и разбира се, истински народни любими български танци от младежкия хореографски колектив «Мегдан» към ВЦБК.

Оставить комментарий

Прогноз погоды

Последние комментарии

Все содержание сайта www.obozrenie-plus.com охраняется авторским правом, как произведение, созданное коллективным творческим трудом в соответствии с законодательством Украины об авторском праве и смежных правах. Допускается копирование, опубликование или иное использование в коммерческих целях материалов, загруженных с сайта www.obozrenie-plus.com, при условии ссылки (для интернет-изданий - гиперссылки) на www.obozrenie-plus.com

Сервис Поиска попутчиков всегда поможет найти подходящего попутчика с учетом Ваших пожеланий.

Войти