Наш край

СРЕЩА НА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МОН НА БЪЛГАРИЯ С ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА СЕ ОБУЧАВАТ В БЪЛГАРИЯ

Апр 6, 2012 Автор в рубрике Образование и культура.

На 2 април т.г. в гр. Болград се проведе кандидат-студентска борса за абитуриенти от български произход от Украйна. Кампанията се организира във връзка с осъществяването на образователната дейност сред българите в чужбина, на основание ПМС №103-1993 г., с участие на представители на Министерството на образованието, младежта и науката на Р България, Държавната агенция за българите в чужбина и Съвета на ректорите на българските ВУЗове. Желаещите да се обучават във висши учебни заведения получиха информация за българската система на образованието, за нормативни разпоредби за издаване на визи, за условията и бита  на студентите в България.

По време на срещата директорът на Дирекция «Висше образовние» Мария Фъртунова представи  ексклузивното издание за 2012 г. -„Рейтинг на висшите училища в България”, което дава информация за 51 висши учебни заведения, 52 професионални направления и 47 критерия. Също така г-жа Фъртунова съобщи, че до края на месец април ще бъдат обявени бройките места и специалности за кандидатите от българските общности в чужбина, а изпитите в Украйна ще бъдат организирани в края месец юни, за което допълнително ще съобщим.

Асоциацията на българите в Украйна, която е дългогодишен партньор на МОНМ на Р България, пое ангажимента да разпространи предадените от българското министерство информационни материали за висшите учебни заведения сред българската общност в Украйна.

Секретариатът на Асоциацията на българите в Украйна

Оставить комментарий

Прогноз погоды

Последние комментарии

Все содержание сайта www.obozrenie-plus.com охраняется авторским правом, как произведение, созданное коллективным творческим трудом в соответствии с законодательством Украины об авторском праве и смежных правах. Допускается копирование, опубликование или иное использование в коммерческих целях материалов, загруженных с сайта www.obozrenie-plus.com, при условии ссылки (для интернет-изданий - гиперссылки) на www.obozrenie-plus.com

Сервис Поиска попутчиков всегда поможет найти подходящего попутчика с учетом Ваших пожеланий.

Войти