Наш край

Обръщение на извънредния и пълномощен посланик на Република България в Украйна Красимир Минчев по случай националния празник на Република България – 3 март

Мар 1, 2013 Автор в рубрике Актуально.

Уважаеми сънародници,
Приемете моите най-сърдечни поздравления и благопожелания по случай Националния празник на Република България – 3-ти март.
Трети март е един от най-светлите и най-забележителните дати и в нашия календар! Дата, толкова жадувана и изстрадана от българския народ по време на петвековното османско иго!
На този ден преди 135 години в малкия град Сан Стефано бе ознаменуван краят на Руско-турската война от 1877-1878 г. И раждането на българската свобода. България, една от най-старите държави в Европа, отново се появи на европейската политическа карта. Бе сбъдната съкровената мечта на българския народ за национална независимост и суверенно развитие.
Трети март е ден, в който скланяме чела пред подвига на хилядите руски, украински, румънски, финландски войниции пред воините на много други нации, които със своята героична саможертва са вградили живота си в основите на българската свобода.
Ние винаги ще помним и ще се прекланяме пред величествения героизъм на българските опълченци от Бесарабия и цяла Украйна, взели участие в борбата за независимостта на нашето Отечество. Изключително съм радостен и горд, че нашите сънародници в Украйна също почитат паметта на българските опълченци, паднали за свободата на България. Израз на тази синовна почит бе и откритият през октомври 2012 г. в Болград внушителен паметник, който увековечи делото и подвига на българите-опълченци от Бесарабския край на Украйна, участвали в Руско-турската освободителна за България война от 1877-1878 г.
Националният празник на Република България – 3 март, ни напомня за високата цена на свободата, извоювана саможертвено от нашите прадеди, от хилядите революционери и народни будители.
По време на тежките времена за нашата страна те успяха да поддържат жив българския дух и да го предадат от поколение на поколение. Нека героизмът и родолюбието на нашите предци продължава да ни обединява, нека пазим заедно българското самосъзнание и гордия български дух!
Поклон пред величието на всички герои, загинали за свободата на България!
Честит празник!
Искрено ваш, Красимир Минчев,

Извънреден и пълномощен посланик на

Република България в Украйна

Оставить комментарий

Прогноз погоды

Последние комментарии

Все содержание сайта www.obozrenie-plus.com охраняется авторским правом, как произведение, созданное коллективным творческим трудом в соответствии с законодательством Украины об авторском праве и смежных правах. Допускается копирование, опубликование или иное использование в коммерческих целях материалов, загруженных с сайта www.obozrenie-plus.com, при условии ссылки (для интернет-изданий - гиперссылки) на www.obozrenie-plus.com

Сервис Поиска попутчиков всегда поможет найти подходящего попутчика с учетом Ваших пожеланий.

Войти